Caldo Verde (portugisisk grønsagssuppe) -
4 pers.

 

1 løg

4 fed hvidløg

ca. 6 kartofler

1½ l grønsagsbouillon

evt. 1 fennikel el. lidt knust fennikelfrø

ca. 15 blade palmekål el. grønkål

chorizopølse el. bacon

olivenolie

 

Snit løg og hvidløg og kom det i en gryde med et godt skvæt olivenolie – lad det simre uden at det tager farve. Tilsæt kartoflerne skåret i små tern, fintsnittet fennikel el. fennikelfrø og grønsagsbouillon – lad det hele koge under låg, indtil grønsagerne er møre. Purer suppen med en stavblender og tilsæt fintsnittet palmekål befriet for den grove rib el. grønkål. Lad suppen koge ca. 10 min.

Smag suppen til med salt og peber og endnu et skvæt god olivenolie.

Server suppen med ristede skiver af chorizopølse eller ristede bacontern – eller varme ostebrød.

 

Jette