Caldo Verde (portugisisk grønsagssuppe) -
1 løg 4 fed hvidløg ca. 6 kartofler 1½ l grønsagsbouillon evt. 1 fennikel el. lidt knust fennikelfrø ca. 15 blade palmekål el. grønkål chorizopølse el. bacon olivenolie
Snit løg og hvidløg og kom det i en gryde med et godt skvæt olivenolie – lad det simre uden at det tager farve. Tilsæt kartoflerne skåret i små tern, fintsnittet fennikel el. fennikelfrø og grønsagsbouillon – lad det hele koge under låg, indtil grønsagerne er møre. Purer suppen med en stavblender og tilsæt fintsnittet palmekål befriet for den grove rib el. grønkål. Lad suppen koge ca. 10 min. Smag suppen til med salt og peber og endnu et skvæt god olivenolie. Server suppen med ristede skiver af chorizopølse eller ristede bacontern – eller varme ostebrød.
Jette |