Gule og røde løg:

Sættes i 4 rækker med 7-8 cm mellem løgene.

Spidsen af løget skal lige akkurat være dækket af jord.

Bløde og meget spirede sætteløg kasseres.

 

Skalotteløg:

Sættes i 4 rækker med 15 cm mellem løgene.

Spidsen af løget skal lige akkurat være dækket af jord.

Bløde og meget spirede sætteløg kasseres.

Vigtigt for netop denne løgsort er, at den ikke skal konkurrere med ukrudtet, derfor skal jorden omkring planten holdes helt rent.

 

Hvidløg:

Sættes i 4 rækker med 15 cm mellem løgene.

Sættes om efteråret fra oktober til november 4-6-uger før den første nattefrost og kan med fordel dækkes med halm eller jorddække.

Sættes de først om foråret vil de danne et enkelt stort hvidløgsfed, som ikke deler sig.

Har godt af et lag kompost tidligt i april.

Er høstklare fra midt i juli. Det er svært at se på planten, hvornår den er færdigudviklet, derfor må man prøve sig frem ved at tage løg op og vurdere.

 

Purløg/ kinesisk purløg/pibeløg:

De ældre planter deles om foråret ca. hver 3. år og sættes i 4 rækker med 20 cm mellem planterne. Ca. 5 løg i hvert bundt.

Klippes jævnligt ned til bunden.

 

Etageløg:

Sættes i 3 rækker med 30 cm mellem løgene.

Det er de små løg der dannes i toppen af planten, der deles og sættes i jorden.

Ligeledes er det også disse løg der spises.

De første grønne skud kan høstes som purløg.

 

Forårsløg:

Dem vi i haven kalder forårsløg, er almindelige løg, som vi sætter i april og høster, når de har forårsløgs størrelse i maj – juni.

Sættes i 5 rækker med 4 cm mellem løgene.

Spidsen af løget skal lige akkurat være dækket af jord.

Bløde og meget spirede sætteløg kasseres.

 

 

 

 

Løg og hvidløg