Gruppe 1 Urtehaven

Anna, Kirsten B, Annemarie

Urtehavegruppen har ingen fælles opgaver. Det er fordi bedene i urtehaven er de længste (50 meter), og der er meget at holde i urtebedene. Salat og spinat har en meget kort sæson, og for at have frisk forsyning hele sommeren, skal der sås og plantes i flere hold i løbet af sæsonen.
Folk som ikke er med i Fælleshaven kan købe et "klippekort" til urtehaven. Man har så lov til at gå ned og hente krydderurter, salat, spinat, blomster og hvad der ellers dyrkes i de bede, der hører til urtehaven.

Renholdelse og organisering af redskaber og materiel i togvognen.
 
Renholdelse og klargøring af lagervognen. Løbende tilsyn og sortering af grønsagerne på lageret i løbet af vinteren.
 
Vedligeholdelse og klargøring af vandingsudstyr, samt planlægning af vanding i tilfælde af sommertørke.

Gruppe 2 Togvogne og vanding

Ulla, Henrik, Preben, Birgithe, Nancy, Erik, Annette L.

Gruppe 3 Kompost

Leif/Inger, Poul, Merete/Joe, Jørgen/Inger, Randi

Gruppe 4 Græs og bær

Birgit C., Marita, Anton, Bodil, Jette, Helga

Foruden bedene sørger gruppen for havens kompost. Det er en opgave, der er fysisk krævende - ca. 3 gange om året tjekkes og vendes komposten i den "aktive" kompostbunke, to gange om året gennemarbejdes al kompost.
Første gang er tidligt på sommeren. Her sammenblandes hestemøg (som vi får fra et stutteri), dels med kompost fra året før, dels med det nyere kompost.
Næste kompostering foretages i august måned, hvor al komposten vendes og tjekkes for fugtighed. Er komposten for tør, skal den fugtes.

Vi tjekker endvidere kompostens temperatur jævnligt. Temperaturer på 60-70 grader i en 3-dages periode slår næsten alle sygdomskim og bakterier ihjel.

Hvis der er for meget jord i komposten, bliver temperaturen ikke høj nok. Det er derfor af største vigtighed, at alle havens medlemmer er omhyggelige med at undgå sten og jord, når de smider haveaffald i komposten.

Ud over at passe vores  bede, skal vi slå græs og passe brombærbuske og krat på Fælleshavens udenomsarealer. Der er meget der skal holdes klippet, så det ikke vokser ud over det hele.

Vi har en græstrimmer, som vi på skift drøner rundt med. Opgaven er delt ud, så vi hver især har et bestemt område vi holder. Vi har haft udskiftning i gruppen, og de nye kommer nemt op og skændes med græstrimmeren. Men nu er vi ved at lære hinanden og kende. Så er det lidt sjovere at slå græsset.

Derudover sørger vi for, at der ikke roder for meget omkring togvognen—når nogen glemmer at rydder op efter sig selv....

Gruppe 5 Domen

Rigmor, Gurli, Jens, Vivi, Sune, Ulrik, Charlotte, Jørgen RM, Hanne

Gruppens første opgave i foråret er at skifte jorden rundt i kanten af domen. Her skal stå basilikum og chilier, og jorden er ren kompostjord.

Der skal luges og vandes hele sommeren, da der bliver meget varmt, når solen skinner.

Gruppe 6 Udplantning

Annette L., Edel , Kirsten L., Ketty, Lisbeth, Lillian, Birgit A.

Vi starter i marts måned med at blande såjorden af vores egen kompost, spagnum, ler og kalk. Derefter sår vi i spirebakker, som stilles inde i domen, hvor der står to store kasser med kompost, som afgiver varme under komposteringsprocessen.
 
Om natten er der stadig koldt langt hen på foråret, så vi går ned hver aften og dækker kasserne med bobleplast for at holde på varmen.

Når planterne er store nok, sættes de ud i drivbænk for at blive hærdet til at komme ud i det fri.

Vi sår i flere hold, så der hele sommeren er ny salat, nye spidskål, majs i to omgange. Vi har travlt om foråret med at så, vande, tynde ud og potte om, men belønningen kommer hele sommeren, hvor vi kan nøjes med at passe vores egne bede.

 

 

Arbejdsgrupperne og deres fælles arbejdsopgaver